Eğitim

“2023 Aşık Veysel Yılı” Anısına Toprağın Dili Ebru Sergisi ve Seramik Pano Açılışı Gerçekleştirildi

Aşık Veysel’in vefatının 50. yılı anma törenleri kapsamında, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (ÇASEM), Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) iş birliğinde düzenlenen “Toprağın Dili Ebru Sergisi ve Seramik Pano” açılışı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlük Binasında gerçekleştirildi.


Yayın tarihi : 25 Mart 2024
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Aşık Veysel’in vefatının 50. yılı anma törenleri kapsamında, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (ÇASEM), Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) iş birliğinde düzenlenen “Toprağın Dili Ebru Sergisi ve Seramik Pano” açılışı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Rektörlük Binasında gerçekleştirildi.

Açılışa; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Genel Sekreter V. Oğuz Ünal, Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Karabulgu, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, GSF Dekanı Prof. Dr. Yeşim Zümrüt, TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melek Kalın Salih, ESAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Aral, öğrenciler, akademik ve idari personeller katıldı.

Rektör Erenoğlu,  bir milletin en önemli değerlerinden biri hiç şüphesiz ki sanattır diyerek başladığı konuşmasında yapılan bu tür çalışmaların çok değerli olduğunun altını çizdi.

TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melek Kalın Salih ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak Vefatının 50. Yıl dönümünde Aşık Veysel’i onun şiirleri ve türküleriyle andıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından TÖMER öğrencilerinden Kuralay Primkulova, Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü seslendirdi.

Aşık Veysel’i konu alan Seramik Pano Rektörlük Binasında kalıcı olarak sergilenirken Ebru Sergisi ise bina girişinde 15 Nisan’a kadar sergilenecektir.