Genel

Bilim Çağında Dezenformasyon Konferansı Gerçekleşti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürlüğü, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi iş birliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğü organizasyonu ile yapılan “Bilim Çağında Dezenformasyon Konferansı” Troia Konferans Salonunda gerçekleşti. Konferans kapsamında Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş bir sunum gerçekleştirdi.

Yayın tarihi : 06 Mart 2024
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan konferansa; Çanakkale Vali Vekili Hakkı Uzun, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdürü Tuncay Güven, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, Kurumsal İletişim Direktörü Doç. Dr. Ali Emre Bilis, Direktör Yardımcısı Doç. Dr. Onur Tatar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Erenoğlu yaptığı konuşmada, dezenformasyonla mücadele etmenin her zamankinden daha önemli bir hale geldiğini söyledi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, yaptığı sunumda dezenformasyonun tarihsel süreçlerine dikkat çekerek, günümüz dünyasında bilginin nasıl dezenformasyona uğradığına ve yapay zeka ile bunun daha kolay hale geldiğinin altını çizdi ve dezenformasyon ile mücadele için Dezenformasyonla Mücadele Merkezi olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Konferans Vali Vekili Hakkı Uzun’un Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş’a hediye takdimi ile son buldu.